تعمیر توربین دندانپزشکی تعویض بلبرینگ ها

همان طور که مستحضر هستید استفاده از توربین های های دندانپزشکی از الزامات هر مطب و مجموعه درمانی دندانپزشکی می باشد. توربین های دندانپزشکی از منظر طراحی و ساختار فنی دارا دو بلبرینگ در عقب و جلوی کاتریج خود هستند که شفت را حول محور خود می چرخانند. قابل ذکر است نیوریی که باعث چرخاندن شفت می شود از هوای فشرده ای دریافت می شود که به پروانه برخورد کرده و در واقع پروانه شفت را با خود به حرکت در می آورد.

از آنجایی که گردش کاتریج توربین های دندانپزشکی بسیار بالاست حدودا 350.000 دور بر دقیقه بعد از مدتی استفاده(حدودا چند ماه) توربین نیاز به تعمیر و اغلب نیاز به تعویض بلبرینگ خواهند داشت. سایز بلبرینگ توربین های دندانپزشکی در محدوده 2*6*3 میلی متر می باشد بدین معنا که ضخامت بلبرینگ حدودا 2 میلی متر، قطر کنس داخلی حدودا 3 میلی متر و قطر کنس خارجی حدودا 6 میلی متر می باشد. در ارتباط با آشنایی با بلبرینگ توربین های دندانپزشکی می توانید به مقاله انواع بلبرینگ توربین های دندانپزشکی مراجعه فرمایید.

تعمیر توربین دندانپزشکی تعویض بلبرینگ ها

تعمیر توربین دندانپزشکی تعویض بلبرینگ ها

تعویض بلبرینگ توربین های دندانپزشکی

تعویض بلبرینگ توربین ها نیاز به وسایل و ابزار های مقدماتی همچون پرس دستی استاندارد، فولی کش، روغن توربین با کیفیت بالا، کولیس به منظور اندازه گیری ابعاد بلبرینگ، پنس و گیج فشار تابلت خواهیم داشت. با استفاده از این ابزار ها و مهارت تعویض بلبرینگ که ملزم به داشتن دقت و ظرافت بالایی می باشد میتوان این کار را انجام دارد.

خرید بلبرینگ توربین دندانپزشکی

خرید بلبرینگ توربین دندانپزشکی

اولین قدم در تعویض بلبرینگ

اولین قدم در تعویض بلرینگ ها خارج سازی بلبرینگ های معیوب از شفت توربین می باشد که ملزم به داشتن وسیله ای به نام فولی کش است. این آچار بلبرینگ معیوب را در خود نگه داشته و با استفاده از محور هم ضخامت با شفت توربین، شفت را به عقب هول می دهد تا جایی که بلبرینگ معیوب از شفت خارج شده و جای خالی آن قابل مشاهده باشد. برای هر دو بلبرینگ این عمل را تکرار خواهیم کرد.

دومین قدم در تعویض بلبرینگ توربین های دندانپزشکی

دومین قدم پاکسازی دبری های به جای مانده از بلبرینگ های معیوب می باشد. ان طور می توان گفت که این مرحله ساده ترین مرحله در تعویض بلبرینگ است اما مهم ترین مرحله نیز به شمار می رود چرا که دبری ها و دوده های با قی مانده از بلبرینگ های قبلی می تواند تاثیر مخربی بر بلبرینگ های جدید گذاشته و تایم لایف آن ها را کاهش دهد.

سومین قدم در تعمیر توربین دندانپزشکی و تعویض بلبرینگ

با استفاده از کولیس (خط کش صنعتی) سایز بلبرینگ های قبلی دستگاه را اندازه گرفته و با توجه به بلبرینگ های قبلی، بلبرینگ جدید (طبق سایز استاندارد) تهیه کرده که قابلیت اتوکلاو داشته و نیز highspeed باشند.

چهارمین قدم در تعویض بلبرینگ ها

در این مرحله با استفاده از پرس دستی استاندارد خود بلبرینگ جدید را در شفت جا می زنیم قابل ذکر است که این مرحله نیازمند دقت و مهارت خاصی می باشد چنانچه در صورت اشتباه و ALINE جا نزدن بلبرینگ، شفت پلیسه دار شده و می بایست شفت کاتریج هم تعویض گردد. قابل ذکر است که بلبرینگ از سمتی که دارای تفلون است باید جا زده شود.

قدم پنجم در تعویض بلبرینگ ها

پس از جا زدن کاتریج و مطمئن بودن از بالانس کاتریج نسبت به درب پشتی و حرکت آن، به توربین روغن زده و آن را متصل به اتچمنت با فشار حداکثر 2.5 بار می کنید. برای تست توربین از یک فرز شنک بلند مانند فیشور 010 استفاد کرده تا حداقل لق و بالانس نبودن کاتریج مشخص شود در صورت صحیح بودن عملکرد توربین، تعمیرات موفقیت آمیز بوده و می توان دستگاه را استفاده نمود.

تعویض بلبرینگ توربین دندانپزشکی

تعویض بلبرینگ توربین دندانپزشکی

نکات قابل توجه در تعویض بلبرینگ توربین های دندانپزشکی

  • نکته اول: از نبود ارتعاش کاتریج در هنگام چرخش اطمینان حاصل کنید چراکه در صورت داشتن ارتعاش و حرکت Vertically، درب پشت باز شده و امکان افتادن آن در دهان بیمار وجود خواهد داشت از طرفی فرز offcenter خواهد شد.
  • نکته دوم: فشار تابلت نباید بیشتر از 2.5 بار باشد. در صورت بالا بودن فشار تابلت با استفاده از گیج مخصوص می توانید فشار دقیق را مشاهده و با استفاده از ولومی که در زیر تابلت تعبیه شده فشار را کاهش و یا افزایش دهید. بلبرینگ توربین ها طراحی شده به منظور چرخش درهر دقیقه حداکثر 350.000 دور هستند در صورت بالا بردن فشار دور گردش بالا تر رفته و تایم لایف بلبرینگ ها کاهش چشم گیری پیدا می کند.
  • نکته سوم: بلبرینگی که کیفیت بالایی داشته باشد در ابتدا کار کمی سخت و سفت تر از حالت طبیعی می چرخد و پس از گذشت چند دقیقه استفاده به حالت عادی بر می گردد. بنابراین اگر بلبرینگ نو کمی سفت تر از حالت ممکن کار کرد نگران کیفیت آن و یا مراحل تعویض بلبرینگ نباشید.
  • نکته چهارم: قابل توجه دندانپزشکان باشد که بلبرینگ ها در توربین های دندانپزشکی جزء اقلام مصرفی بوده و در حالت ایده آل و رعایت سلامت بلبرینگ ها به صورت متوسط، تایم لایفی حدود 90 ساعته خواهند داشت و باید پس از عمر مفید خود تعویض گردند در غیر این صورت می توانند به شفت نیز آسیب بزنند.
  • نکته پنجم: روغن استفاده شده برای تست و اولین گردش بلبرینگ ها می بایست روان کاری غلیط تر بهتری نسبت به روغن های دیگر (موجود در بازار) داشته باشد چراکه شوک اولین گردش با دور 350.000 rpm را به خود گیرد و آسیب کم تری به بلبرینگ وارد شود.
  • نکته ششم و آخرین نکته: در صورتی که خواهان تعمیر اصولی توربین های دندانپزشکی خود هستید می توانید با شماره پشتیبانی وب سایت و یا توربین باز از طریق تماس و یا تلگرام در ارتباط بوده که اصولی ترین تعمیرات منطبق بر QC های مهندسی پزشکی را دریافت نمایید.
توربین باز مرجع تعمیرات توربین دندانپزشکی

توربین باز مرجع تعمیرات توربین دندانپزشکی

تکنسین ها  همکاران گرامی در صورت نیاز به قطعات با کیفیت توربین های دندانپزشکی اعم از: بلبرینگ، شفت، پروانه و غیره می توانید با شمماره پشتیبانی وب سایت و یا توربین باز در ارتباط باشید.